Alle Mini / Compact Tractoren & Werktuigdragers
Mini tractoren voor particulieren en professionals
Wilt u een mini tractor kopen? Dan zit u zeker goed bij HH Garden! Voor zowel particulieren als de professional biedt HH Garden een brede lijn kwalitatief hoogwaardige compact tractoren, kniktractoren en werktuigdragers. Deze kunnen specifiek naar uw wens uitgevoerd worden, zodat deze in staat zijn de gewenste werkzaamheden uit te voeren.
Overzicht van deze pagina
Compacttractoren
Door het compacte formaat in combinatie met de vele toepassingsmogelijkheden, kan een compacttractor veel mogelijkheden bieden: maaien, vegen, werken met voorlader, winterdienst, transportwerk, grondbewerking,…. De trekker kan naar uw specifieke wensen uitgevoerd worden, bijvoorbeeld met een fronthef, frontaftakas, extra hydraulische functies en natuurlijk een cabine.
Kniktractoren
Een kniktractor kan een zeer kleine draaicirkel maken, dankzij het knikkende chassis. Dit knikframe maakt de tractor zeer wendbaar, kan er scherp ingestuurd worden en de achterwielen volgen het spoor van de voorwielen. Hierdoor zijn kniktractoren functionele en veelzijdige machines, die breed ingezet kunnen worden voor de meest uiteenlopende professionele toepassingen.
Werktuigdragers
Deze multifunctionele machines zijn flexibel inzetbaar en speciaal gebouwd voor professioneel gebruik in openbare diensten. Deze “alles-kunners” zijn zo ontworpen dat deze gecombineerd kunnen worden met een breed scala aan aanbouwdelen. Hierdoor zijn zeer veel toepassingen mogelijk: grasmaaien, onkruidbestrijding, veeg- en reinigingswerkzaamheden.
Accessoires
De compact trekker is uit te voeren met tal van accessoires:
Cabine
Bijna elk type Iseki tractor is uit te voeren met een cabine. Deze zorgt voor een aangename werkplek, wanneer de trekker gebruikt moet worden voor winterdienst of in herfstachtige periodes.
Voorlader
Voor elk type Iseki tractor is een voorlader leverbaar. Deze wordt via een joystick bediend. Er zijn vele opties leverbaar bij deze voorlader zoals; een palletvork, mestvork, balenvork en natuurlijk een grondbak.
Hydraulica
De compact trekker is multi functioneel inzetbaar. Zo kunnen de tractoren worden voorzien van extra hydraulische functies voor de bediening en/of aandrijving van hydraulische werktuigen.
Trekhaak
Een in hoogte verstelbare trekhaak is ideaal om de trekboom op de juiste hoogte te hebben bij getrokken werktuigen zoals een kiepkar, bladzuiger en of houtversnipperaar.
Fronthef & -aftakas
Een fronthef en frontaftakas zijn leverbaar voor het gebruik van werktuigen voorop de trekker.
Voorspatborden
Meesturende voorspatborden zijn ideaal om het opspatten van water en of modder richting de trekker te voorkomen.
Lampen
Voor veiligheid en zicht is zeer goede wegverlichting, zwaailamp en werklampen achter en voorop onmisbaar.
Veelgestelde vragen
Wat is een mini tractor?
Een mini tractor is eigenlijk een compacte versie van de grotere trekkers. Voorzien van alle gemakken om allerlei werkzaamheden te kunnen uitvoeren zoals bijvoorbeeld maaien, vegen, werken met een voorlader, winterdienst, transportwerk en werken met grondbewerkingsmachines dan is de compact tractor de ideale werktuigdrager voor u.
Door optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van de mini trekker zal uw investering dubbel en dwars terugverdiend worden. De compactheid van de trekkers zorgen ervoor dat uw wendbaar blijft. Er zijn veel types leverbaar in verschillende pk-klasse en andere maatvoeringen.
Kijk op onze productpagina voor een passend Iseki-model of neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies
Waarom kiezen voor een compact tractor?
Een compact tractor is berekend op zijn taak. De compact tractoren zijn wendbaar door de grote stuuruitslag van de wielen en de smalle maatvoering. Door de hoge hefcapaciteit zijn ze in staat tot grootste prestaties. Dit komt de productiviteit ten goede.
De trekker kan volgens uw specifieke wensen worden uitgevoerd, bijvoorbeeld met een fronthef, frontaftakas, extra hydraulische functies en natuurlijk een cabine. Verstandig is om goed te weten waar uw compact trekker aan moet voldoen. Dit is belangrijk om de taken die de trekker voor u moet uitvoeren ook kan doen.
Bepaalde fabrikanten hebben originele toebehoren. het voordeel hiervan is dat deze zijn ontwikkeld voor het merk en dus past en functioneert. Zo functioneren alle onderdelen als combinatie optimaal. Alle tractoren worden geleverd met vierwielaandrijving voor maximale tractie.
Waar koop je een mini tractor?
Uw regionale dealer kan u goed en uitgebreid informeren, welke nieuwe compact tractor voor u de beste keuze is. Samen met u kan hij de tractor naar uw wensen samenstellen. Het kan belangrijk zijn dat het model waar u voor heeft gekozen van tevoren te testen zodat u overtuigd kunt worden dat u het juiste model heeft gekozen Deze zal u ongetwijfeld overtuigen van prestaties en bedieningsgemak van de trekker.
De dealer is ook uw aanspreekpunt, wanneer u op zoek bent een goede en snelle service. Belangrijk is ook dat de dealer is aangesloten op een nachtexpress-systeem van de leverancier. De dealer bestelt 24/7 de benodigde onderdelen bij ons zodat uw machine blijvend inzetbaar is. De dealers worden geschoold op commercieel gebied, dit om u het juiste advies te geven van de trekker en de uitvoering. Maar ook op technische gebied. Ook compact trekkers hebben onderhoud nodig. De regionale dealer kan dit op een verantwoorde wijze doen.
Klik hier om te weten waar u in België een mini tractor kan kopen
Welke compact tractor moet ik kopen?
Een gerenommeerd merk voor iedere toepassing de juiste trekker. Veel merken bieden trekkers aan in de vermogensklasse van 18 pk tot 70 pk. Vaak is er ook keuze uit verschillende manieren van aandrijving. Er zijn modellen met een mechanische transmissie – bijvoorbeeld ideaal voor grondbewerking – of met een hydrostatische transmissie (traploos, dus zonder schakelen), die goed tot hun recht komen wanneer u vaak van rijsnelheid en rijrichting moet veranderen.
Uniek is de Smart Gear-transmissie van Iseki, waardoor u zonder te koppelen van rijrichting en rijsnelheid kunt veranderen. Een mechanische transmissie met de voordelen van een hydrostaat. De juiste keuze is mede afhankelijk waarvoor u de trekker wenst te gebruiken, mogelijk dat u wensen heeft over maatvoering of werktuigen die een bepaald gewicht hebben of vermogen vragen.
Uw regionale dealer kan u vrijblijvend een goed advies geven en indien u echt overtuigd wil raken, behoort een demonstratie op locatie ook tot de mogelijkheden. Het is belangrijk dat de trekker op een juiste en verantwoorde manier kan werken met de aanbouwwerktuigen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan de breedte van de trekker en de breedte van het aanbouwwerktuig. Ander punt is dat het hefvermogen van de trekker voldoende moet zijn met het gewicht van uw aanbouwwerktuig en de combinatie goed is balans is. Het vermogen wat het aanbouwwerktuig vraagt is bepalend voor de keuze van de trekker.
Zoals gesteld zijn er meerdere typen transmissies: Hydrostaat, mechanisch en Power shift. Er zijn hydrostaat trekker die een cruise controle hebben. Hiermee kunt u de snelheid “vastzetten”. Dit is bijvoorbeeld goed te gebruiken met maaien en winterdienst. In de hogere pk klasse is vaak deze cruise controle elektrisch en voorzien van een memory functie. Ideaal is dan ook als de rijsnelheid digitaal is af te lezen.
Wat is een Power Shift transmissie?
Er zijn merken met een Power Shift transmissie. Deze transmissie heeft de voordelen van een hydrostaat (gemakkelijk van rijrichting en snelheid veranderen) gecombineerd met de voordelen van een geschakelde transmissie (vaste rijsnelheid, efficiënte vermogensoverbrenging). Er zijn tractoren van dit type hebben die ook een aftakasmanagement hebben. Hiermee wordt het werken met aftakas aangedreven werktuigen zeer gemakkelijk en het aantal handelingen verminderd.
Bij gebruik van bijvoorbeeld een beluchter of grondbewerkingsmachine zal de aftakas zelf uitschakelen, wanneer deze wordt geheven. En weer worden ingeschakeld, wanneer het werktuig laat dalen. Het schakelen van de trekker kan zonder de koppeling te gebruiken geschieden, evenals het veranderen van rijrichting. Test deze trekker en overtuig u van de mogelijkheden!
Compact tractor en veiligheid: hoe zit dat?
Uw trekker moet voldoen aan alle normen op gebied van veiligheid, motoren en emissie. In Europa moeten onder meer de motoren voldoen aan de norm Stage V. Sommige fabrikanten ontwikkelen en produceren de Stage V dieselmotoren in eigen beheer. Voordeel hiervan is dat de motor geheel is afgestemd op de tractor. En dat de motoren voldoen aan de hoge eigen kwaliteitsnormen.
Ook op het gebied van veilig werken, zijn er normen gesteld. De tractor is dan uw veiligheid als gebruiker maximaal gewaarborgd. Verder zijn er normen voor veiligheid gesteld door de wetgeving. Dit valt onder het nummer 167-2013. Controleer of het merk/model van uw keuze hieraan voldoet.
Minitractor met klepelmaaier: is het mogelijk?
Er kan een klepelmaaier aan de voorzijde van de compact trekker worden gebouwd. Ook zijn er klepelmaaier modellen leverbaar met montage in de 3 -punts hefinrichting achter op de trekker. Deze klepelmaaiers kunnen hoger en zwaarder gras maaien als een cirkelmaaier. Vaak is er keuze in het type klepel. Er zijn klepels leverbaar voor fijner gras, maar is er ook een type hamerklepels om zwaardere gewassen te kunnen maaien. Vaak is een side shift leverbaar op een klepelmaaier. Hiermee zet u het werktuig uit het midden zodat u bijvoorbeeld verder van de kant kan blijven rijden.
Ook zijn er armmaaiers met een klepelmaaier en/of heggenschaar te monteren op diverse modellen tractoren. Met een armmaaier kunt u net als met een zijmaaier taluds of slootkanten maaien. Sommige armmaaiers kunnen met een heggenschaar worden geleverd. De functionaliteit van de trekker wordt daarmee verder versterkt.
De tractoren zijn ook uit te voeren met cirkelmaaier. Dit kan bijvoorbeeld een frontmaaier zijn zodat u goed zicht heeft op het aanbouwwerktuig. Cirkelmaaiers kunnen ook tussen de wielen van de tractor gemonteerd worden. Het voordeel hiervan is dat de combinatie compact blijft en goed rondom hindernissen, zoals bomen, kan manoeuvreren. Natuurlijk kan er ook een maaier achterop in de hefinrichting worden gemonteerd.
Minitractor met frontlader: is het mogelijk?
Compact trekkers zijn ideale machines om met een frontlader te werken. Omdat de voorlader aan de voorkant is gemonteerd heb je direct zicht op het werk. De vierwielaandrijving van de minitrekker zorgt ervoor dat er maximale aandrijfkracht is op de wielen en dus grip. Met een hydrostaat men gemakkelijk, zonder schakelen, van vooruit naar achteruit, zodat u snel kunt manoeuvreren. Er zijn trekker met een onder last schakelbare High/Low in de hydrostaat. Voordeel hiervan is dat u maximale kracht op de wielen kan brengen in de Low stand en weer de snelheid kan verkrijgen in de High stand. Dit schakelen kan tijdens het rijden gebeuren.
Met een joystick kan de voorlader bediend worden, zodat alle functies direct in 1 hand te bedienen zijn. De voorlader is bij veel types, naast de grondbak, uit te breiden met tal van andere werktuigen zoals een mestvork en palletvork. Een snelwisselsysteem van werktuigen maakt het gebruik van andere werktuigen gemakkelijk. Dit kan zonder gereedschap. De voorlader is gemakkelijk aan- en af
Mini tractor met fronthef: is het mogelijk?
Vaak zijn compact tractoren uit te voeren met een fronthef en eventueel met een frontaftakas. Let er op dat deze zijn ontwikkeld en geproduceerd door de trekker fabrikant. Voordeel hiervan is dat deze 1 geheel vormen met de trekker. Een ander duidelijk voordeel van de fronthef is dat deze zeer kort op de trekker is aangebouwd. Hierdoor blijft de combinatie van trekker en het aanbouwwerktuig kort en daardoor wendbaar.
Bij veel typen zijn er 2 cilinders gemonteerd voor maximale hefkracht en stabilisatie. Ook is de fronthef afgesteund op het frame. Op de fronthef kunnen veel aanbouwwerktuigen worden aangebouwd. Denkt u hierbij aan een sneeuwschuif. Met de optionele frontaftakas is ook een cirkelmaaier, bezem, klepelmaaier of bladblazer te monteren. Een hydraulisch ventiel kan het werktuig in schuinstelling worden gezet. Uw trekker wordt met deze toebehoren nog breder inzetbaar.
De aanbouwwerktuigen zijn makkelijk aan- en af te koppelen aan de trekker. Met frontwerktuigen heeft men een goed zicht op het werk.
Minitractor met hakselaar: is het mogelijk?
Een houthakselaar kan eenvoudig gebruikt worden met een compact trekker. De houtversnipperaar d.m.v. de aftakas aan de achterzijde van de trekker worden aangedreven. Omdat een hakselaar vrij veel kracht vraagt om in te schakelen is het verstandig om een trekker te kiezen die een zogenoemde “soft inschakeling” van de aftakas. Hiermee wordt voorkomen, dat de aftakas te abrupt wordt ingeschakeld. Een geleidelijke inschakeling wordt hiermee verkregen.
Dit werktuig kan eenvoudig in de 3 punthefinrichting van de tractor worden gemonteerd. Let wel erop dat de compacttrekker voldoende vermogen heeft voor het aandrijven van de houversnipperaar.
Minitractor met gazonbanden: is het mogelijk?
Uw trekker is uit te voeren met banden met gazonprofiel. Dit type band is goed te gebruiken in gebruik met maaien. Voor andere toepassingen, zoals bijvoorbeeld grondbewerking, zijn banden met een landbouwprofiel beter. Er zijn ook type banden leverbaar met een profiel die een combinatie zijn van deze twee. Voor het gebruik van tractoren op golfbanen en sportvelden, zijn er speciale banden beschikbaar die zorgen voor minimale bodemdruk en minste kans op insporing. Om de trekker optimaal te laten functioneren is een juiste keuze van banden belangrijk. Goed is ook om de breedte van de trekker in de gaten te houden dit i.v.m. de breedte van het werktuig.
Mini / compact tractor kopen?
Wilt u meer informatie over welke tractor best bij u past qua toepassing, uitvoering en budget? Graag een live demonstratie of onderdelen of onderhoud nodig? Laat u adviseren door uw regionale dealer! Zoek hier uw dichtstbijzijnde dealer en neem contact op!